Genealogie Arntz

Een pagina van Arie Leeuwrik

 
 
 
 
  Voordat ik iets verder in ga op de familienaam Arntz, moet ik eerst even vermelden dat dit niet alleen het werk van mij is. Ik heb weliswaar een groot gedeelte van de gegevens zelf verzameld, maar het is ook aangevuld met gegevens uit het boek : "Het smedengeslacht Lemmens van Oelbroeck", geschreven door de heer G.W.Ch. Lemmens. Tevens hebben veel mensen hun gegevens aan mij door gegeven, zodat ook die hierin zijn verwerkt. Het bestand Arntz omvat niet alleen meer de familie van mijn overgrootmoeder, maar wel een groot deel van de naam Arntz (en zijn verschrijvingen) door het hele land en in Duitsland.  
 
 
  Arntz is de familienaam van mijn overgrootmoeder. De naam die zoals het er tot nu toe uitziet, uit Duitsland, met name Niel, afkomstig is. Een klein plaatsje nabij Kleef, net over de grens, in de nabijheid van Nijmegen. Het is nog  niet aangetoond in hoeverre deze Rooms Katholieke tak samenhangt met de genealogie Arntz, reeds gepubliceerd in Nederlands Patriciaat jaargang 60, blz. 43 - 101. Het gaat hier dus met name om de nog niet eerder gepubliceerde "Nielse" tak van het steenbakkersgeslacht Arntz. Wel wordt toch heel sterk vermoed, dat de Peter Arntz (1666-1713) waar ik mee begin, een zoon moet zijn van Jan Arntz. Deze Jan is in 1624 te Nijmegen geboren als zoon van Rutger Arntz. Met deze Rutger wordt in het boven genoemde Ned.Patriciaat begonnen. Verder staan er veel "losse" gegevens vermeld, misschien dat u daar een helpende hand in kan betekenen?
Wapen:
In goud drie rode ringen
Helmteken: een rode ring tussen een gouden vlucht
Dekkleden: goud en rood.
 
 
  Mocht één van u een aanmerking, verbetering of aanvulling hebben op deze gegevens, laat mij dit dan weten. Dat kan eenvoudig door een E-mail te sturen naar A. Leeuwrik. Verder wil ik u danken voor u aandacht en wens ik u veel plezier met het doorlopen van deze gegevens.      
   Genealogie Arntz  
 
 Even terug naar de Millingen pagina

Of  naar de site van de beheerder