Mijn onderzoek naar de familienaam
Minoli

   

Bijgewerkt tot 6 februari 2006

 
  Met mijn onderzoek naar de familienaam Minoli ben ik tot nu toe gekomen tot Joseph Minoli, die trouwde met Anna Catharina de Julijs. Zij woonden in ItaliŽ, in het plaats(je) Masera. Zij hadden in ieder geval een zoon Johannes Antonius die daar rond 1762 moet zijn geboren. Deze Johannes Antonius werd ook wel Johan Anton of alleen Johan of Anton genoemd, veel variatie dus. Hij is, volgens overlevering, van ItaliŽ naar Duitsland gevlucht als schaapsherder.
Hij streek uiteindelijk in Kranenburg, een klein plaatsje nabij Kleve, neer om daar te trouwen met Maria Angela Zerbona of Zerberona. Zij kregen drie zonen en drie dochters, allen  gedoopt (Rooms Kath.) in Kranenburg Duitsland. Daarvan heb ik tot nu toe een zoon en een dochter kunnen volgen.

De zoon, Josephus Wilhelmus geheten, streek op zijn beurt in Arnhem neer om daar een gezin te stichten met Hendrina Koenen. De dochter, Johanna Elisabeth genaamd, trouwde op 23 juni 1812 te Niel (Dld) met Maccario Satturnio de(lla) Rosetta. Daar kregen zij drie kinderen, waarvan een voor het huwelijk geboren werd en een na het overlijden van haar man. Dit huwelijk duurde niet zo lang, want haar man overleed op 27 januari 1814 te Zijfflich (Dld).
Daarna, het zal zo tussen 1816 en 1820 zijn geweest, trok zij via Arnhem naar de plaats Aalten in Nederland. Daar woonde zij in bij ene Wilhelm Frederik DaniŽls, waar zij de huishoudster was. In Aalten heeft zij, als ongehuwde vrouw, vijf zonen ter wereld gebracht, waarvan er twee dood geboren werden.

Ik heb het vermoeden dat de hierboven besproken mensen het niet al te breed hadden. Het beeld van armoede wijzigde rond begin 1900. Al met al een zeer interessante familienaam om verder uit te pluizen.

Nu zijn in de zomer van 2005, Ischa en Saskia Minoli, naar het plaatsje Masera in ItaliŽ op zoek gegaan naar hun wortels. Zij hadden wat familieleden meegenomen en zijn bij het kerkje aldaar geweest waar hun voorouders zijn gedoopt, gehuwd en overleden. Het is een geweldig bezoek geweest waar zij veel informatie hebben gevonden over hun verleden.
 
  Ik wens u veel plezier met het bekijken van de stamboom Minol(i)(ie)(ij)(y). Mocht u iets over een van deze naamdragers of verwanten in u bezit hebben zou ik dat graag van je vernemen. Stuur mij dus gerust een E-mail.  
  Minoli, de familienaam van mijn nicht.  
    Ik wil wel terug naar de vorige pagina.      
 
Ik heb graag uitbreiding aan mijn gegevens, kunt u mij helpen, laat u niet weerhouden, maar MAIL.