Millingse  Genealogische Pagina.  

Een pagina van Arie Leeuwrik.

 

 

Kijk bij voor de nieuwtjes

 

Niet alleen wat de geschiedenis betreft, maar vooral wat de bevolking aangaat is Millingen a/d Rijn een dorp met een kleurrijke historie. 

Het
Gemeentewapen
van
Millingen a/d Rijn

Het Gemeentewapen is een combinatie van de wapens van de families : I Van den Bergh, (links boven) in zilver een Leeuw van keel, getongd, genageld en gekroond van goud met een zoom van sabel, beladen met 11 bezanten van goud, II Van Bylandt, (rechts boven) in goud een kruis van sabel, III Van Lynden, (links onder) in keel een kruis van goud en IV Van Arkel, (rechts onder) in zilver 2 beurtelings gekantelde dwarsbalken van keel. Het schild wordt gedekt met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 paarlen.
Deze families komen ook voor in sommige van de hieronder vermelde kwartierstaten.

 

Er is over Millingen zelf en in verband met de families die daar woonachtig waren, of nog wonen, al  het een en ander gepubliceerd. In bijvoorbeeld  de jaarlijkse uitgave "Millings Jaarboek", dat voor het eerst in 1996 verscheen en sinds dien elk jaar is verschenen. U zult daarin vele interessante artikelen aantreffen van de hand  van Millingenaren en ex Millingenaren, zoals bij voorbeeld Pater Willem Spann OSFS, ook een verwoed genealoog, Ben Koenders en Wil Oteman en dan zeker niet te vergeten Nol Hell met zijn dialect en zijn prachtige verhalen.

Ook de kwartaal publicaties "Van Toen Naar NU" verhalen veel over de geschiedenis en de bewoners in een grotere streek dan Millingen zelf, genaamd "de Duffelt". In 1978 verscheen van de hand van H.T. Egberts het boek "Millingen aan de Rijn van 1900 tot 1950". Nu wil ik verder gaan met het onderwerp.....

Genealogie
Genealogie of het samen stellen van een stamboom is een enorm groeiende hobby van niet alleen Nederlanders, maar mensen in de hele wereld. In Nederland ziet men de meeste genealogische werken op eigen web sites verschijnen. En Nederland is qua genealogie een van de best georganiseerde landen. U zult zien dat er ook enorme belangstelling reeds is voor de genealogieŽn van Millingse families en hoeveel daarover reeds gepubliceerd is. Men noemen slechts enkelen  werken zoals  in "Nederlands Patriciaat", een Jaarlijkse Uitgave van het Centraal Bureau voor Genealogie te Den Haag, waarin genealogieŽn verschenen van  Millingse families, die vooral in het bestuur en de economie (o.a. de steenindustrie) van Millingen een belangrijke rol gespeeld hebben, Arntz, Van de Loo, (Valck) Lucassen, Terwindt en Jurgens. Over de steenindustrie verscheen "De Gelderse Steenindustrie en het geslacht Arntz" door J.J. Hooft van Huysduynen en Dr. W. P. Thijssen. Over de families Arntz , Geutjes en Lemmens verschenen genealogieŽn en fragment genealogieŽn in het werk "Het  smedengeslacht Lemmens van Oelbroeck (Sint Anthonis)  vier eeuwen in het Land Van Cuijk" door Ing. Gerard W. Ch. Lemmens e.a.  in 1989. Over de familie Lem  ( smeden te Millingen en pastoor te Bimmen) welke zich vanuit Xanten (Dld.) in Millingen vestigde verscheen in 1993 het tweedelige werk "Genealogia Lemniana" door Ruud J. Lem en Wil  F. Th. Lem.
 
Ik heb voor u een aantal interessante onderwerpen op een rij gezet. Kies daar een onderwerp uit dat u aanspreekt. Ik wens u veel succes met uw naspeuringen en hoop dat deze
Millingse Genealogie Pagina (MGP) u daarbij verder zal helpen!

 

 
 

als Onderwerp:

 

De Bevolking van Millingen

 
 

als Onderwerpen:

 
 

Millingse familienamen door anderen

 
 

Heeft u nog oude bidprentjes of fotoís, gooi ze niet weg; maar stuur mij een mailtje

Heeft u nog oude bidprentjes of fotoís, gooi ze niet weg; maar stuur mij een mailtje

 

klik op onderstaande link voor;

 
 

Mijn VRAGEN over Millingen aan de Rijn

 

 

als Onderwerpen:

 
 

DTB van div. plaatsen

 

Ik probeer de woningen en straten met al hun vernummerringen door de jaren heen in kaart te brengen. Heeft u voor mij informatie hierover, mail mij dan of bel. Ik dank u alvast voor u medewerking.

Ook hier is er een woord van dank aan diverse personen
en wat van de bronnen die ik heb gebruikt, klik HIER
.
 

Suggesties en/of veranderingen ter bevordering
van deze pagina kunt u richten aan:

 

Arie Leeuwrik