De Millingse bevolking vanaf 1829 tot heden

 
   
 
 

Bijgewerkt op 6 december 2008

 

De bedoeling van deze pagina is een overzicht weer te geven van de bevolking van Millingen aan de Rijn. In 1829 was er een volkstelling. Bij deze volkstelling zijn de namen van alle bewoners vermeld het nummer van de woning die zij bewoonden. Men kan er dus van uitgaan dat dit de bevolking van Millingen in 1829 was. U kunt ze herkennen aan het getal tussen haakjes achter hun voornaam. Zo kunt u zien wat er met deze gezinnen of personen is gebeurd naarmate de tijd verder ging. Zijn zij gebleven of vertrokken, wat is er van hen terecht gekomen. Als één der personen of gezinnen na 1829 uit Millingen vertrekt, is op de pagina geen verdere vermelding te vinden. Als er mensen na 1829 naar Millingen komen wordt dat wel vermeld. Ook probeer ik terug in de tijd te komen, maar het uitgangspunt is dus 1829, want dat zijn gegevens die zeker zijn.

Voor deze database heb ik gebruik gemaakt van gegevens van genealogen en gegevens uit boeken. Ook (ex)bewoners van Millingen aan de Rijn hebben mij van informatie voorzien. Het zijn er teveel om op te noemen, wel worden die mensen heel hartelijk bedankt. Één boek wil ik wel benoemen en dat is het "Millings Jaarboek".

Dit overzicht is nog lang niet kompleet en mocht u daarom iets tegenkomen waarvan u denkt dat u dat kan aanvullen of verbeteren, houd ik mij graag aanbevolen. Tevens heb ik interesse in fotomateriaal en/of documenten van Millingen op zich of van haar bewoners. Ook bidprentjes zijn van enorm belang. Dit materiaal hoeft u niet af te staan als u dat niet wilt, het kan door mij worden gescand of gekopieerd, zodat u de originelen weer terug krijgt. U kunt dit heel eenvoudig kenbaar maken door een mailtje aan mij te sturen. Klik hiervoor onder aan deze pagina op het icoontje. Mijn dank hiervoor.

Rest mij u nog veel plezier te wensen met het doorlopen van deze site.

 

 

Hier kunt u foto's bekijken, klik hier

De Millingse bevolking

   
   

Ik probeer de woningen en straten met al hun vernummerringen door de jaren heen in kaart te brengen.
 Heeft u voor mij informatie hierover, mail mij dan of bel. Ik dank u alvast voor u medewerking.